Familie Huijbregts is al ruim 40 jaar een horecabegrip in de regio.
Vader Piet uit Lage Mierde reisde in z’n jonge jaren als kok ruim 5 jaar de wereld rond om internationaal ervaring op te doen in Zwitserland , Australië en Nieuw-Zeeland. Terug in Nederland gaat hij in Groningen werken aan de culinaire vakschool. Hier ontmoet hij Loes.
In Esbeek, vlak bij de geboorteplaats van Piet, komt eind 1974 het Hotel-Café-Restaurant “Dalan” te huur. Samen met Loes gaat hij hier de uitdaging aan en ook zonen Wout, Jop, Freek worden daar geboren. Dalan groeit uit tot een zeer succesvol restaurant en belandt in de top 100 van Nederland.
De drukte van de zaak in combinatie met een jong gezin doen Piet en Loes besluiten om na 13 jaar het roer radicaal om te gooien; de zaak wordt in 1988 verkocht en overgenomen door de toenmalige bedrijfsleider Govert van Eekelen. Piet, Loes en de jongens (toen 11, 9 en 8 jaar) emigreren naar Australië. Zonder weloverwogen plan stort het gezin zich op het avontuur. In Sawtell, een dorp in de buurt van Coffs Harbour, woont al familie. En ook familie Huijbregts zal hier uiteindelijk 5 jaar blijven. Piet en Loes werken in de horeca en Wout, Jop en Freek gaan er naar Highschool.
.
In 1993, na 5 mooie jaren, emigreren ze terug naar Nederland. Piet gaat weer als leraar werken op het Baronie college en Loes gaat werken in het speciaal onderwijs.
In Hilvarenbeek komt Hotel-Café de Ouwe Kuyp te koop. Piet en Loes besluiten om weer te gaan ondernemen; het wordt een grand café met de service van een restaurant. De eerste paar jaar nog onder de naam ‘de Ouwe Kuyp’, maar al snel werd er gekozen voor een naam waar Piet en Loes meer ideeën op los kunnen laten; ‘Herberg Sint Petrus’. Genoemd naar de buurman; de eeuwen oude Petruskerk en uiteraard de doopnaam van Piet…Petrus. Met een open keuken, nog vrij uniek in die tijd, een kerkelijk inrichting, waar de biechtstoel, preekstoel en kruisweg niet ontbreken, wordt de Petrus bekend in heel de omgeving.
Wout, Jop en Freek werken inmiddels al jaren regelmatig in de zaak. Wout en Jop studeren nog en werken uitsluitend parttime in de zaak. Freek zit inmiddels op De Rooi Pannen en volgt er een opleiding tot kok. In 2002 komt de buurman te koop. Niet de kerk, maar speelgoedwinkel ‘Pompie’. Met de bedoeling dat Freek er uiteindelijk voor zichzelf kan gaan werken, beginnen Piet en Loes 'Taverne Paulus'. Een gezellige bistro met een grote centrale bar en daarin een fraaie open keuken.
Het "oude nest" Restaurant Dalan komt te koop te staan. De zonen werken nog steeds in de zaak en zijn allen inmiddels afgestudeerd. Dalan wordt gekocht en na een aantal jaar omgedoopt tot 'Restaurant Het Landgoed'. Waar Wout doorgroeit binnen St. Petrus en hier te zijner tijd de leiding op zich heeft genomen, doet Jop dit bij Het Landgoed en Freek bij Taverne Paulus.
Het gezegde; ‘buurmans grond komt maar eens te koop’ gaat hier niet op. Kledingzaak 'De Suite' komt vrij en de zonen, die inmiddels de dagelijkse leiding over de bedrijven hebben, kopen het pand. Hier komt ‘De Suite’; een modern ingerichte borrel- en lounge bar voor gezelschappen tot 80 personen.
Vader Piet, die inmiddels al enkele jaren niet meer dagelijks actief betrokken is bij de bedrijven, krijgt de kans om voor een laatste keer voor zichzelf te beginnen. Het bloed stroomt immers waar het niet gaan kan. De volgende buurman dient zich aan: Restaurant ‘Pieter Bruegel’ wordt omgedoopt tot ’T Podium; een gezellig muziekcafé waar wekelijkse live muziek centraal staat.
Herberg St. Petrus
Gelderstraat 1
Hilvarenbeek
013 505 2166
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Helaas zijn wij momenteel alleen geopend voor hotelgasten.
Heeft u toch zin om er even tussen uit te gaan?
Informeer dan bij ons voor een overnachting met ontbijt én diner!